Skip to content

Articole BLOG - Mentenanta WordPress

Întreținerea site-ului WordPress: Ce trebuie să știți

În calitate de proprietar de site dezvoltat pe platforma de WordPress, este important să vă păstrați web site-ul actualizat și bine întreținut.

Întreținerea regulată a website-ului vă poate ajută să preveniți problemele ce pot apărea pe parcurs și să vă mențineți site-ul în bună stare de funcționare. Iată câteva sfaturi despre cum dorim să vă ajutăm să menținem site-ul dumneavoastră actualizat și în bună stare de funcționare.

În primul rând, este important să dispuneți de un plan de rezervă solid. Asigurați-vă că faceți în mod regulat copii de rezervă ale site-ului dvs., astfel încât să îl puteți restaura dacă ceva nu merge bine. Echipa noastră folosește în cadrul abonamentelor de mentenanță atât sistemul de backup oferit de datacenter cât și backup cloud secundar. Astfel avem 2 layere pe care ne putem baza în cazul în care apar probleme.

Apoi, este extrem de important sa mențineți actualizat nucleul WordPress. WordPress este în mod constant îmbunătățit și actualizat, așa că asigurați-vă că profitați de aceste actualizări prin menținerea fișierelor de bază la zi. Puteți face acest lucru utilizând funcția de actualizare automată din WordPress sau descărcând manual actualizările de pe wordpress.org.

Sfatul nostru este să faceți aceste operațiuni dacă aveți cunoștințe medii de web design. În caz contrar este cel mai bine să delegați aceste operațiuni către o firma de web design specializată în lucrul cu platforma de WordPress. Firma noastră a pregătit 3 pachete de update-uri & mentenanță de WordPress din care poți alege pachetul ce se potrivește site-ului și bugetului pe care dorești să îl aloci.

De asemenea, asigurați-vă că vă mențineți la zi pluginurile și temele. Ca și în cazul nucleului WordPress, dezvoltatorii de pluginuri și teme lansează în mod constant noi actualizări cu remedieri de erori și îmbunătățiri. Menținându-vă la zi pluginurile și temele, vă veți asigura că site-ul dvs. funcționează cu cele mai recente versiuni și este cât se poate de sigur.

Este foarte important ca atunci când actualizați plugin-urile (modulele) sau temele să fiți 100% siguri că acestea sunt compatibile între ele sau cu nucleul de WordPress. În caz contrar site-ul poate să nu mai funcționeze corect sau chiar să nu mai funcționeze deloc. Ca și în cazul update-urilor de nucleu de WordPress, considerăm că aceste operațiuni de mentenanță este cel mai bine să fie efectuate de o firmă specializată în lucrul cu platforma de WordPress. Va sfătuim să consultați pachetele noastre de mentenanță WordPress și să alegeți pachetul care se potrivește afacerii dumneavoastră.

În cele din urmă, asigurați-vă că vă curățați periodic site-ul WordPress. Acest lucru include ștergerea postărilor vechi, a comentariilor și a linkurilor spam. Păstrarea site-ului dvs. în ordine vă va ajuta să îl mențineți în bună stare de funcționare și să arate bine.

Suplimentar aceste operațiuni ajută și la curățarea bazei de date și optimizează spațiul utilizat de website pe FTP. Un web site devoltat pe platforma de wordpress ce nu are asigurată mentenanța poate crește în timp, ocupând din ce în ce mai mult spațiu și astfel generând costuri din ce în ce mai mari pe facturile de web hosting. Și paradoxal cu cât o să plătiți mai mult cu atât va merge și greu, timpii de încărcare fiind crescuți datorită conținutului balast ce nu a fost șters. De aceea vă sfătuim să aplicați la unul din pachetele noastre de mentenanță WordPress pentru a asigura o funcționalitate extrem de bună a site-ului dumneavoastră. Că să facem o mică paranteză, exact cum mașina este dusă la mecanic pentru mentenanță sau reparații, sau cum omul merge la medic pentru analize sau tratamente specializate, exact în aceeași modalitate funcționează și pachetele de mentenanță pentru site-urile de WordPress. Acționează acum și garantat nu vei regretă.

Acestea sunt doar câteva sfaturi despre cum să vă întrețineți site-ul WordPress. Pentru mai multe informații, nu uitați să consultați WordPress Codex sau articolul nostru de pe blog despre întreținerea site-ului. Și nu uitați, dacă aveți nevoie de ajutor cu oricare dintre aceste servicii de mentenanță WordPress, echipa noastră este aici pentru a vă ajuta!

Actualizare platforma WordPress

WordPress este actualizat în mod constant cu noi caracteristici și patch-uri de securitate. Iată câteva sfaturi pentru a vă ajuta să vă mențineți la curent cu platforma WordPress:

  • Actualizați întotdeauna WordPress de îndată ce este lansată o nouă actualizare. Acest lucru include atât software-ul de bază, cât și orice plugin pe care îl utilizați.
  • Asigurați-vă că aveți o copie de rezervă a site-ului dvs. înainte de a efectua orice actualizare. Acest lucru vă poate ajuta dacă ceva nu merge bine în timpul procesului de actualizare. Dar fiți foarte atenți ca versiunea de bază WordPress să fie compatibilă cu versiunea temei și a modulelor instalate. În caz contrar pot apărea probleme de funcționalitate a website-ului. 
  • Citiți notele de lansare pentru fiecare actualizare WordPress pentru a afla ce modificări au fost făcute. Acest lucru vă poate ajuta să vă planificați pentru orice impact potențial pe care actualizarea îl poate avea asupra site-ului dvs.
  • Dacă nu vă simțiți confortabil să actualizați singur WordPress, luați în considerare posibilitatea de a angaja un dezvoltator care să o facă pentru tine. Am pregătit în website-ul nostru 3 pachete avantajoase care te vor scăpa de toate problemele și durerile de cap ce pot apărea în urmă mentenanței website-ului. Ne vom ocupa de actualizarea website-ului de WordPress și ne vom asigura că este tot timpul funcțional și optimizat. Noi avem grijă de web site-ul firmei pe care o conduci sau in care lucrezi iar tu te poți ocupa liniștit de afacerea in care ești parte sau o conduci.

Urmând aceste sfaturi, vă puteți asigura că site-ul dvs. WordPress rămâne actualizat și sigur. Rămâneți pe fază pentru mai multe sfaturi și trucuri în viitoarele articole de pe blog!

Aveți și alte sfaturi pentru a ține pasul cu actualizările WordPress? Împărtășiți-le în comentariile de mai jos!

Actualizare plugin-uri wordpress

Dacă folosiți WordPress, este important să vă actualizați plugin-urile. Nu numai că actualizările includ adesea remedieri de securitate, dar pot adăuga, de asemenea, caracteristici noi și pot îmbunătăți compatibilitatea. Iată un ghid rapid despre cum să vă actualizați plugin-urile WordPress:

În primul rând, conectați-vă la site-ul dvs. WordPress. Apoi, mergeți la secțiunea „Plugins” și găsiți pluginul pe care doriți să îl actualizați.

Citiți notele informative despre update și comparați compatibilitatea modulului cu cea a nucleului de WordPress și a temei pe care o folosiți. Dacă sunteți 100% siguri că este compatibilă noua versiune trebuie făcută o copie de siguranță a instalării de WordPress și a bazei de date și după se trece la partea de actualizare.

Faceți clic pe linkul „Update” (Actualizare) de lângă plugin. WordPress va descărca și va instala acum pluginul actualizat pentru dvs.

Asta este! Actualizarea pluginurilor WordPress este foarte simplă și durează doar câteva secunde, cu condiția să parcurgeți cu maximă atenție primul punct prezentat mai sus. Amintiți-vă doar să o faceți în mod regulat, mai ales dacă folosiți pluginuri cu informații sensibilecum ar fi formularele de contact.

Aveți întrebări despre actualizarea plug-inurilor WordPress? Ne puteți contact folosind formularul din website sau în secțiunea de comentarii! Și dacă aveți nevoie de ajutor cu orice altceva legat de WordPress, echipa noastră de asistență de experți este întotdeauna aici pentru a vă ajuta. 

Optimizare imaginii wordpress

În această postare, vom examina mai îndeaproape fiecare dintre aceste metode. Până la final, ar trebui să aveți o bună înțelegere a modului de optimizare a imaginilor pentru WordPress. Există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a vă optimiza imaginile pentru WordPress. Haideți să începem!

Utilizați formate comprimate, cum ar fi JPEG sau PNG.

Una dintre cele mai bune metode de a optimiza imaginile pentru WordPress este să folosești formate comprimate. JPEG și PNG sunt ambele opțiuni bune și vă vor ajuta să reduceți dimensiunea fișierului de imagini.

Echipa noastră în cazul pachetelor de mentenanță se poate ocupa de optimizarea suplimentară a imaginilor de la formatele clasice JPG și PNG la noul format WEBP care asigură o optimizare și mai bună a imaginilor crescând viteza de încărcare a website-ului și micșorând spațiul ocupat pe FTP (dacă se renunța la formatele originale, cu toate că noi recomandăm să le păstrați și pe acestea o perioada de timp). 

Formatele comprimate sunt ideale pentru imagini, deoarece utilizează mai puțin spațiu pe disc și pot fi transmise mai rapid pe internet. JPEG este un format comun pentru fotografii, în timp ce PNG este adesea utilizat pentru logo-uri și alte elemente grafice.

Atunci când salvați o imagine într-un format comprimat, asigurați-vă că selectați nivelul de calitate care oferă cel mai bun echilibru între dimensiunea fișierului și calitatea imaginii. De exemplu, o fotografie JPEG la o calitate de 80% va fi mai mică decât aceeași fotografie la o calitate de 100%, dar este posibil ca diferența de dimensiune să nu fie vizibilă.

Reduceți dimensiunea imaginii înainte de a o încărca WordPress.

O altă modalitate de a vă optimiza imaginile este redimensionarea lor înainte de a le încărca în website. Acest lucru va ajută la minimizarea cantității de lățime de bandă care este utilizată de către server la încărcarea imaginilor dvs.

Atunci când încărcați imagini pe site-ul WordPress, acestea sunt redimensionate și comprimate automat. Cu toate acestea, este posibil să doriți să reduceți și mai mult dimensiunea imaginilor înainte de a le încărca, pentru a accelera timpul de încărcare pentru vizitatorii dvs.

Indiferent de metodă pe care o alegeți, respectarea acestor sfaturi simple vă ajută să reduceți dimensiunea imaginilor dvs. și să îmbunătățiți timpul de încărcare a web site-ului wordpress pe care îl dețineți.

Alegeți tipul de fișier potrivit pentru imagine.

În ceea ce privește tipurile de fișiere de imagine, există trei concurenți principali pentru titlul de „cel mai bun”: JPEG, PNG și GIF. Fiecare are propriile avantaje și dezavantaje care îl fac mai bun sau mai rău pentru anumite cazuri de utilizare. În acest articol, vom examina toate cele trei tipuri de fișiere, astfel încât să puteți decide care este cel mai bun pentru dumneavoastră.

JPEG

Tipul de fișier JPEG este cel mai răspândit format de imagine de pe internet. Este un format cu pierderi, ceea ce înseamnă că comprimă datele imaginii pentru a economisi spațiu. Această compresie poate cauza o oarecare degradare a calității, dar de obicei nu este vizibilă decât dacă vizualizați imaginea la 100%dimensiune. Imaginile JPEG sunt perfecte pentru fotografii, deoarece păstrează o mulțime de detalii și culori naturale.

PNG

Tipul de fișier PNG este, de asemenea, fără pierderi, ceea ce înseamnă că nu pierde niciun fel de date atunci când este comprimat. Acest format este excelent pentru logo-uri și alte elemente grafice cu suprafețe mari de culoare solidă, deoarece produce fișiere de dimensiuni foarte mici fără sacrificând calitatea. Cu toate acestea, fișierele PNG pot fi mult mai mari decât cele JPEG, așa că nu sunt ideale pentru utilizarea pe site-uri web.

GIF

Tipul de fișier GIF este cel mai bine cunoscut pentru capacitățile sale de animație, dar poate fi utilizat și pentru imagini statice. GIF-urile sunt fără pierderi, ca și PNG-urile, dar acceptă un număr limitat de culori.

  • Optimizați-vă imaginile folosind un plugin.

Există o serie de modalități de a vă optimiza imaginile pentru WordPress:

  • Utilizați un plugin, cum ar fi WPSmush.it sau EWWWW Image Optimizer
  • Utilizați un program precum Photoshop sau GIMP pentru a reduce dimensiunea fișierului înainte de a fi încărcat în instalarea de WordPress
  • Convertiți imaginile în noul tip de format WebP – acesta asigurând o compresie siuperioara celorlate tipuri de imagine cu o pierdere minimă a calității

Imaginile sunt o parte importantă a oricărui site web, dar pot, de asemenea, să încetinească funcționarea acestuia dacă nu sunt optimizate corect. O modalitate de a vă optimiza imaginile este folosirea unui plugin sau a unui program grafic ce are opțiunea de optimizare.

Există multe pluginuri disponibile care vă pot ajuta să vă optimizați imaginile, inclusiv pluginul WP Smush. Acest plugin ajută la reducerea dimensiunii imaginilor dvs. fără a sacrifica calitatea. Un alt plugin care vă poate ajuta la optimizarea imaginilor este EWWW Image Optimizer. Acest plugin ajută, de asemenea, la reducerea dimensiunii imaginilor dvs. fără a sacrifica calitatea.

Ambele plugin-uri sunt gratuite și ușor de utilizat, așa că nu există nicio scuză pentru a nu vă optimiza imaginile! Încercați-le astăzi și vedeți diferența pe care o fac.

Backup platformă WordPress

Există câteva lucruri pe care trebuie să le faceți pentru a vă asigura că site-ul dvs. WordPress este salvat corespunzător. În primul rând, trebuie să vă conectați la contul dvs. de găzduire și să accesați panoul de control. De acolo, ar trebui să puteți găsi un instrument sau un utilitar de backup. În cazul în care gazda dvs. nu are o soluție de backup încorporată, puteți utilizați un plugin precum WP-DB-Backup.

Odată ce ați implementat soluția de backup, asigurați-vă că o testați în mod regulat. De asemenea, este o idee bună să păstrați copii ale copiilor de rezervă în afara site-ului, în cazul în care se întâmplă ceva cu site-ul dvs. Puteți utiliza un serviciu precum DropBox sau Amazon SES pentru a vă stoca copiile de rezervă de la distanță. Urmând acești pași simpli, puteți fi sigur că site-ul dvs. WordPress este salvat în mod corespunzător.

WordPress este o platformă grozavă, dar nu este perfectă. Uneori, actualizările pot cauza probleme și este posibil să fie nevoie să reveniți la o versiune anterioară. De aceea, este important să aveți întotdeauna o copie de rezervă a site-ului WordPress înainte de a face o actualizare.

Există mai multe modalități de a face o copie de rezervă pentru WordPress. Puteți utiliza un sistem prin care să exportați datele într-un fișier sau să utilizați un serviciu precum Backup Buddy. Indiferent de metoda pe care o alegeți, asigurați-vă că faceți o copie de rezervă a site-ului dvs. în mod regulat, astfel încât să îl puteți restaura dacă ceva nu merge bine.

Actualizarea WordPress poate fi descurajantă, dar cu o copie de rezervă, puteți fi siguri că site-ul dvs. este în siguranță. Deci înainte de a face upgrade, acordați-vă câteva minute pentru a crea o copie de rezervă și relaxați-vă știind că site-ul dvs. este pe mâini bune.

Vă mulțumim că ați citit! Sper că v-a fost de ajutor. Dacă aveți întrebări, nu ezitați să ne contactați sau puteți să lăsăți un comentariu mai jos. Suntem întotdeauna bucuroși să vă ajutăm!

Alege planul potrivit pentru site-ul tău

WP BASIC

24.99 €

Cost aplicat lunar

249.99 €

Cost anual cu discount

* Costul este aplicat website-urilor virusate ce nu au încă un abonament de mentenanță.

WP PRO

49.99 €

Cost aplicat lunar

499.99 €

Cost anual cu discount

* Costul este aplicat website-urilor virusate ce nu au încă un abonament de mentenanță.

WP ULTRA

89.99 €

Cost aplicat lunar

899.99 €

Cost anual cu discount

* Costul este aplicat website-urilor virusate ce nu au încă un abonament de mentenanță.

*Modulul Firewall Free – se poate înlocui cu protecția PREMIUM astfel (+15 euro / lună Pachet Basic) (+11 euro / luna Pachet PRO)

*Update-ul de conținut suplimentar cuprinde: adăugare module & funcționalități noi, sau adăugare / modificare conținut website precum și prelucrare profesională imagini. Prețul / oră diferă în funcție de pachetul ales. Calculul orelor necesare se va prezenta & discuta înainte de începerea lucrărilor.

*Optimizare conținut – ore incluse (pachet PRO & ULTRA) – lucrările se vor desfășura doar în limita orelor incluse. Dacă solicitarea depășește orele incluse in abonament, se va efectua cu alocarea suplimentara a orelor necesare. Diferența de preț se va calcula cf. costului per oră aplicabil pachetului ales.

*Adăugare module & funcționalități noi – ore incluse (pachet PRO & ULTRA) – lucrările se vor desfășura doar în limita orelor incluse. Dacă solicitarea depășește orele incluse in abonament, se va efectua cu alocarea suplimentara a orelor necesare. Diferența de preț se va calcula cf. costului / oră aplicabil pachetului ales.

* Optimizarea vitezei paginilor se face prin sistemul de cache oferit de serviciul de Web Hosting precum și prin optimizarea imaginilor utilizând plugin-uri de cache & accelerare website.

* Magazine online (Pachet ULTRA) – se aplică la magazinele de maxim 10.000 de produse și care au până în 25-30 de module instalate. Dacă magazinul dvs. este mai mare vă rugăm să ne contactați pentru a primi o oferta personalizată.

*Accelerare CDN (Pachet ULTRA) – inclus în pachet trafic CDN maxim 20.000 pageviews / lună și 10GB trafic CDN / lună. Dacă site-ul & magazinul online depășesc acest trafic se va face o un pachet personalizat cu un cost lunar suplimentar.

Ai ales pachetul WP BASIC

Să facem cunoștință. Completează formularul de mai jos, iar in cel mai scurt timp te vom contacta prin metoda aleasă de tine pentru a discuta toate detaliile necesare.

Ai ales pachetul WP PRO

Să facem cunoștință. Completează formularul de mai jos, iar in cel mai scurt timp te vom contacta prin metoda aleasă de tine pentru a discuta toate detaliile necesare.

Ai ales pachetul WP ULTRA

Să facem cunoștință. Completează formularul de mai jos, iar in cel mai scurt timp te vom contacta prin metoda aleasă de tine pentru a discuta toate detaliile necesare.